În familie

Da, bunicilor, aveți voie să-mi răsfățați copiii de sărbători!

Știți cum arată dimineața de Crăciun la noi? Brad, cadouri, ambalaje, șurubelnițe, baterii. Veselie, râsete, poze și mic dejun la ora 12. Cereale cu lapte de cele mai multe ori. Prânzul musai la bunici.

Nu stiu cum o să fie când o să devin bunică, dar acum situația stă așa: doi părinți (aka eu și soțul), doi copii și patru bunici. Știți ce au bunicii specificat în „codul bunicilor”? Da, să răsfețe nepoții. Cel puțin așa fac bunicii copiilor noștri.  Alte chestii din cod?

  • Să aibă zahar la orice oră din zi sau din noapte. Când zic zahar, zic și prăjitură, chec, bomboane, etc. Tot ce-mi face părul măciucă.
  • Cadouri. Cam multe și alea dacă înmulțesc cu 4. Și printre ele ce se mai află? Și mai mult zahăr.

Nebunie? Cu siguranță.

Până recent ne-am comportat exemplar aș spune: 2-3 cadouri de copil, fără dulciuri (nouă ne iese, bunicilor nu prea), facem donații, etc. Dar de obicei lăsăm bunicii să îi răsfețe pe cei mici (doar) în perioada sărbătorilor. NU vă închipuiți cadouri scumpe. Nu. Doar ceva mai… variate. Mda, nu e foarte ok, dar…

Îi avem pe bunici alături. Încă.

Tineri nu mai sunt, e drept. Dar sunt plini de viață când îi văd pe copii. Parcă întineresc doar de dragul lor. Mama face ‘nșpe feluri de mâncare și musai ce le place copiilor. Celor mici. Și eu sunt copilul lor, dar eu sunt mai ….mare. Dacă vor să le cumpere câte 4 ouă cu surprize de căciulă și încă o colecție de Lego pentru Victor și a mia păpușă pentru Sof, fie.

V-ați uitat vreodată la fețele bunicilor când nepoții deschid cadourile? Asta îi face fericiți. Iar dacă ei sunt fericiți și noi suntem la fel.  Cine știe ce ne rezervă viață până la următorul Crăciun?

Stați, nu dați cu pietre. Stiu, experiențele sunt de preferat în locul cadourilor. De acord. Tocmai de aceea înainte de sărbători facem curat printre haine, jocuri și jucării. Cele în stare bună și foarte bună le donăm. Într-un an am ajutat o educatoare să pregătească sala de clasă cu jucării „noi” pentru copiii ei. Ne-am simțit fantastic știind că am putut ajuta. Suntem prezenți în fiecare an la „Shoe Box”.  Facem alături de copii lucruri de care să fie mândri (că noi, părinții suntem mândri de ei deja), care să le arate lumea așa cum e ea, cu bune și cu mai puțin bune.

Și anul acesta o luăm de la capăt: sortăm jucării/haine, alegem, curățam, donăm. Tocmai ne pregătim să donăm vechiul braduț și câteva ornamente unor copii care se vor bucura de sărbători mai colorate.

Facem listele pentru Moșul și îl așteptăm cu drag. Și acasă și la bunici. Tare bine ne e împreună!

Noi să fim sănătoși! Și voi la fel.

 

Foto: telegraph.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *