Diverse,  În familie

Proiect nou de făcut cu întreaga familie – Capsula Timpului

„It’s hard to imagine no time but when we die there is no time…….think about that!  It constrains us!”

Ce zici de asta? Oare chiar nu există timp?

Mi-ar plăcea să fie așa. Însă o dată cu trecerea anilor îmi dau seama că exista. Și trece. Câteodată mai repede, ca și cum nu i-ar păsa. Alteori e de partea mea și mă pot bucura de micile plăceri.

Copil fiind, vacanța mare părea….imensă. Parcă nu se mai termina. Tata îmi spunea „Ai să vezi tu, când ești mai mare, cum trece timpul. Nici nu o să îți dai seama.” Acum sunt mare și îmi dau seama. Tocmai de asta încerc să mă bucur de el zi de zi.

Am văzut undeva scris TIME IS NOW. Așa și este. Timpul de ieri nu o să îl mai am. Acum e momentul. Acum pot să vorbesc cu mama, cu tata, cu toți cei dragi. Acum pot să le spun celor dragi că îi iubesc, că îi apreciez, că mă bucur de ei.

Ca să schimb nota aceasta sobră, vă întreb ceva? Ați auzit de capsula timpului. Ați făcut una? Ei, dacă nici măcar nu v-ați gândit…de ce sunt eu aici? Să vă pun imaginația la treabă. A mea deopotrivă.

Capsula timpului poate fi privită că un mesaj pentru viitor. Să zicem…10 ani. Poate fi transmis într-o sticla, cutie, orice. Poți pune tot felul de lucruri care te reprezintă. Îți dai seama ce distractiv o să fie să le vezi după 10 ani?

Asta era propunerea mea acum vreo 3-4 ani:

Pentru capsula timpului aș alege o cutie de lemn, frumoasă, în care aș pune câteva poze de suflet, câteva desene făcute de copiii mei, o poza recentă cu toată familia, un stick cu muzica, o scrisoare scrisa de mână, o carte, un ziar, un pachet de gumă, o doza de Cola și o rămurică de lavanda.

Acum aș alege un borcan generos (sfat: puteți folosi și o cutie de vopsea curată), o poză recentă, un ziar, câte o scrisoare pentru copii mei, o carte cu dedicație și însemnări, confetti, o listă cu ce îmi place la momentul actual, o monedă și o rețetă. Aș îngropa borcanul sub nucul din gradina părinților mei, e un loc liniștit, unde eu am acumulat multe amintiri frumoase.

Acum e rândul tău. Ce ai pune în Capsula Timpului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *