Publicitate

Mama funcționează cu cafea

Era prin 2011. Dis de dimineață. Foarte de dimineață. Cam pe la 3. Atunci când bebelușii beau a doua tură de lapte. Praf, da’ nu contează. Acum e mare și sănatoasă și cea mai cool viitoare polițistă.

Și cum era ora de masă, bebelușa mea urlă de zici că nu mai mâncase de când a venit pe lume, așa că m-am ridicat cu greu din pat și m-am îndreptat spre bucătărie. Acolo aveam totul pregătit de la masa trecută. Iau sticla de apă pentru bebeluși, iau cutia de lapte praf pentru bebeluși, iau ibricul special pentru bebeluși. Torn apă și aștept. Doar că în 20 de secunde apare în fața mea un vulcan maro – multă spumă peste tot prin bucătărie. Abia atunci m-am trezit.

Da, dragilor, am pus cola în loc de apă. Am pus la fiert cola. Pentru bebelușa mea perfectă ce urla din toți rărunchii ei mici și perfecți.  Am pus cola. În ibricul pentru bebeluși. Era un sfânt și eu tocmai l-am transformat în cel mai mare păcătos.

Am hrănit copilul, dar de dormit nu s-a mai pus problema. M-a trezit vulcanul de cola. Plus că a trebuit să curăț toată mizeria aia. La ora trei dimineața.

A doua zi la ora nouă avem pe masa din bucătărie un filtru de cafea nou-nouț. În dimineața aceea am decis că e momentul să beau cafea, altfel bebelușul o să devină păcătos.

Și așa am început aventura cu aromă de cafea. Nu din plăcere, ci de nevoie. Când am sorbit în dimineața aceea prima cană de cafea a fost ca madlena lui Proust. Mi-am adus aminte de diminețile din copilărie când mama savura câte o ceașcă de cafea cu vreo vecină. Și îmi tot găseam de lucru în bucătărie până îmi făceam curaj să cer să gust și eu din licoarea cu miros de dimineață. Era dulce. Acum aș spune și slabă. Apă chioară. Dar atunci m-am simțit pentru o secundă adult și importantă.

Acum ador un cappuccino cu multă spumă, cremos. Știu că italienii s-ar răscula acum, dar eu aș bea cappuccino dimineața, la amiază (după mâncare merge perfect) și seara.

Când am aflat că zaharul transformă cafeaua în calorii goale, m-am întristat. Nu că nu știam, dar preferam să ignor această informație. Mi-am făcut un cappuccino și mi-a trecut. Și da, amintirea dulce din copilărie răzbate și azi.

Dar în 2018, bebelușul e mare, iar filtrul s-a transformat în expresor. Ăsta mai precis:

Expresorul Krups CA893C10

Cei mai tari în campanii de testare sunt cei de la BUZZStore. Acum am testat expresorul Krups EA893C10 cu bluetooth. După postările de pe insta cred că v-ați dat seama că îmi place de nu mai pot.

Hai să vă spun mai exact ce îmi place. Ordinea e pur aleatorie.

  • Designul este chiar plăcut. Adică are acel look and feel tradițional, dar și nou. Materialele folosite sunt de calitate superioară.
  • Este suficient de compact pentru bucătaria mea. 😊
  • Are 15 rețete presetate. Yaaay!
  • Sistemul Krups QUATTRO FORCE optimizează întreg procesul – de la măcinat și presat, până la percolare( modul cum intră apa în cafeaua măcinată, sub presiune în acest caz – asta știu de la Krups) și drenaj.
  • Mentenantă expresor – super ușor. Cu o apăsare de buton totul este rezolvat, chiar și când aleg să curăț sistemul după prepararea unei băuturi cu lapte.
  • Un mare plus este că pot seta temperatura apei pentru cafea și ceai. Vorba aia nici prea-prea, nici foarte-foarte.
  • Am devenit dependentă de aplicația instalată pe telefon. Practic seara pun cana la locul ei și dimineata prin conectarea telefonului la bluetooth îmi dau comanda de cafea/cappuccino din…pat. Unde mai pui că pot să fac și două latte în același timp. 😊

PERFECTION, v-am spus eu!

Dacă ești o persoana curioasa și îți place să testezi noi produse și servicii apărute, îți place să comunici cu prietenii direct sau prin internet (rețele sociale, blog), alătură-te comunității BUZZStore chiar aici!

Sharing is caring.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place ce ai citit? Dă un share.