intrare legoland germania
Diverse,  În familie

Cum a fost excursia noastră la Legoland în Germania

Pentru că suntem cu toții pasionați de Lego, anul trecut am pus pe lista de dorințe și o excursie la Legoland în Germania.

Aventura a început prin noiembrie-decembrie 2018, când ne-am hotărât că o să facem în vara lui 2019 această călătorie. Am început căutările pentru biletele de avion. După vreo 2- 3 luni de așezat pe hârtie avion vs mașina, am ales să mergem cu mașina.

Așa că în iunie 2019 am plecat în aventura Lego alături de copii. Așa că o să le iau pe rând și o să vă povestesc experiența noastră acolo, poate vă este de ajutor dacă planificați o excursie acolo.

Hai să începem!

  • Cum ajungeți la Legoland în Germania?

Simplu: cu avionul sau cu mașina. Parcul se află în Gunzburg, iar cele mai apropiate aeroporturi sunt Munchen și Stuttgart. La Munchen se ajunge direct cu Lufthansa, iar de acolo mai e de condus o ora și jumătate. La Stuttgart zboară Blue Air, iar de acolo mai e un drum de o ora cu mașina. O altă opțiune ar mai fi aeroportul din Memmingen, cu Wizz Air, de acolo mai sunt aproape 80 km de parcus cu mașina.

  • Cazarea

Noi ne-am cazat în Stuttgart, deci nu vă pot spune prea multe despre cazarea în satul de vacanță Legoland. Stiu sigur că aveți multe opțiuni tematice și diferite: castel, camping, bungalow. Partea și mai bună este că o data aleasa cazarea în satul de vacanță, aveți și biletele de intrare incluse. Din sat până în parc ajungeți pe jos, într-o plimbare. 

Vedeți aici opțiunile de cazare. 

  • Bilete

Pentru că am plănuit această excursie și nu am plecat de azi pe mâine, am putut economisi bani și timp cu biletele. Am cumpărat biletele de intrare online, la un preț mai mic față de biletele cumpărate la fața locului. Să vă faceți o idee de reducere:

Preț cumpărat la fata locului: 43,50 euro/copil și 47,50 euro/adult

Preț bilete online (cumpărate cu cel puțin 7 zile înainte de vizita propriu zisă): 37,50 euro de persoană.

Preț parcare (daca ajungi acolo cu mașina): 6 euro/zi

Copiii sub 3 ani intră gratuit

Eu am urmărit promotiile de pe site și am prins o ofertă excelență: prețul unui bilet nedatat a fost de 33 de euro, adică puteam să alegem orice zi din intervalul oferit de ei. Noroc chior, aș zice eu! Daca aveți dubii în privința vremii, a copiilor (oboseala de pe drum, de exemplu), a timpului, recomand biletele nedatate. În cazul nostru s-a nimerit la fix pentru că noi am vrut să mergem intr-o zi de marți, dar a fost foarte cald, au fost 37 de grade la umbră. Cu siguranță ar fi fost o zi ratată și am fi avut nevoie de încă o zi în parc. Ziua următoare au fost 25. Noroc chior, cum ziceam!

Noi am ajuns cu 4 minute înainte de a se deschide parcul, adică ora 10. Chiar dacă erau cozi mari la intrările pentru bilete online, totul a mers extrem repede. M-a surprins faptul că foarte puțină lume își cumpără bilet de acolo. Cred că am văzut maxim 10 persoane la coadă, împărțite la 3 ghișee. 

  • Vârsta potrivită pentru a vizita parcul

„Care este vârstă minimă pentru a vizita parcul?” este una dintre întrebările principale atunci când iei în calcul aceasta vacanță. 

Pentru Sofia nici nu mi-am făcut griji, dar pentru Victor am avut aceeași întrebare. După vizita noastră cred că vârsta minimă ar trebui să fie 5-6 ani sau minim 80 cm în înălțime. Daca vreți să bifați tooooate aventurile și atracțiile atunci copilul trebuie să aibă peste 110 cm înălțime. Peste tot în parc o să vedeți restricțiile în acest sens. 

Sofia a vrut neapărat să bifeze o activitate cu canoe, dar era prea mare. Vârstă maxima era 6 ani. ☹

  • Distracții și atracții

Când am intrat în parc am crezut că o să ne ia euforia pe toți și o să fim ca niste găini fară cap. Da, euforia este prezentă, însă am început cu bucurie și entuziasm. Parcul este împărțit în zone tematice. Imediat după ce am intrat și am făcut primele poze cu figurile Lego, am ales Techno Tea Cups. Pe scurt, ne-au învârtit în niste cănuțe de ceai făcute din Lego, asemănătoare cu piesele din Lego Technic.  Iată ce ne-a plăcut:

 

 

Ninjago World 

O secțiune mult așteptată de Victor. Și Sofiei i-a plăcut la fel de mult. Fiecare erou Ninjago era prezentat separat. The Interactive 4D Ride și Jay’s Reaction Games au fost favoritele noastre. Primul indoor, al doilea outdoor. Efectele 4D au fost excelente. O aventura Ninjago pe cinste. 

Atlantis by Sea Life

Aici am călătorit printr-un tunel în lumea subacvatică, unde am văzut rechini, pisici de mare, pești tropicali, meduze. Toate alături de personaje Lego.

Desert X-cursion și Pyramid Rallye

Aceste două aventuri au avut loc în secțiunea Pharaoh’s Land, cea mai nouă zonă din parc. Aici am urcat în baloane și am participat la un concurs în familie. 

Legoland Express

Țoață lumea la bord! Trenulețul parcului ne poartă într-o călătorie de-a lungul mai multor secțiuni din parc, unele fiind accesibile doar în plimbarea cu trenulețul. Stația este chiar aporape de Lego City. E o opțiune fantastică să îți mai tragi sufletul după atâta plimbare. 

Safari Tour

Ne-am urcat în mașinuțe și ne-am bucurat de multe animale din junglă, construite din piese Lego: elefant, maimuțe, gorile, crocodili, rinoceri, o girafă, etc.  

 Pirate School 

 E o școală mai…altfel, într-o barcă. Sofiei i-a plăcut tare mult.

 Temple X-pedition 

Este o activitate indoor, pe întuneric, cu scopul de a găsi comori. Scopul este să nimerești cu pistolul laser cât mai multe ținte.  

 Lego City Police Station 

 Am trecut peste alarme cu infraroșu, am căutat hoți periculoși și pentru ca aventura Lego City să fie completă…ne-am pierdut într-un labirint cu oglinzi.  

 Lego Factory și Lego Academy 

 În fabrică am văzut toți pașii: de la plastic colorat, până la piesa în șine și chiar asamblarea personajelor. Tot aici puteți cumpăra piesele de care mai aveți nevoie acasă. Prețul este de 9 euro/100 grame. Luați o punguță și umpleți cu tot ce aveți nevoie, casierul le va cântări la sfârșit. 

Academia Lego este locul unde poți asambla modele mai complicate. Lângă, este și zona de Nintendo cu jocuri video. Afară, la intrare este o construcție cu adevărat impresionantă- capul lui Einstein. Construcția lui a durat 1150 de ore! 

 Water Fun 

Atracțiile cu apă au întotdeauna succes când afară este cald. Așa că ne-am oprit la Stepping Stones (săream pe niște pătrate colorate și instrumentul din fața lui începea să cânte și să împroaște cu apă) și Duplo Playground din cadrul secțiunii Imagination, unde ne-am răcorit. 

 Harbour Cruise 

Am ajuns la plimbarea cu barcă spre sfârșitul zilei și a fost foarte fain. Aici copii pot merge singuri dacă au peste 8 ani sau însoțiți. Sof a fost căpitanul. Din loc în loc apar animale care aruncă cu apă. Cea mai haioasă este o caracatiță colorată. Ce mi-a plăcut este că barcile sunt foarte stabile, nu se bălăngăne în toate părțile, deci poți urc în siguranță chiar și cu un copil mai mic în brațe. 

 Captain’s Nick Splash Battle 

No’ aici am avut parte de distracția cea mai mare. Piciul a fost reticent la început, dar apoi ar mai fi vrut vreo 3 ture. Aventura începe încă de la coadă, când toți cei care trec cu vaporașul te fac ciuciulete până să ajungi tu să îi uzi pe ei. Da, ne-am udat toaaaate hainele. Partea bună este că știam de această aventură și am avut cu noi haine de schimb și chiar un prosop. Partea si mai bună este că imediat duăp ce am coborât din vaporaș, am mers direct către cabinele-uscătoare: te usucă din cap până în picioare. Costă 2 euro, dar aparatul merge până în secunda în care ai ieșit de acolo. Și noi l-am folosit și ne-am uscat în proporție de 80%, ceea ce a fost ok pentru noi.  

Ultima secțiune vizitată este Miniland. Va recomand să o lăsați la sfârșit deoarece este singura secțiune de parc care poate fi vizitată după ora 18, atunci când se închid restul atracțiilor. Parcul se închide la ora 19. Ne-a plăcut cel mai mult Allianz Arena (detaliile sunt fantastice) și zona dedicată fanilor Star Wars.  

 Aventuri pentru cei pasionați de adrenalină 

 În parc sunt multe roller coastere. Nu suntem fani, deci noi le-am evitat. Singurul pe care ne-am dat tot a fost Caterpillar Ride. Eu și Victor am fost încântați, Sof și domnul soț au avut nevoie de apa rece și un pic de pauză. Toate distracțiile de acest gen te pot fura pentru că vezi că intră lumea cu copii destul de mici, sub 4-5 ani și zici că e ok. Noroc că nu ține mult. 😊 

  • Mâncarea 

 E bine de știut că ai voie să intri în parc cu rucsac, mâncare, apa, etc. Noi am avut pregătite niște sandwich-uri, biscuiți și apă. În rest am cumpărat înghețată, popcorn, pahare cu fructe reci (4 euro paharul cu fructe combinate) și am ales să mâncăm la Asia Chicken House. Copii au fost încântați de fortune cookies primite.

Ce vreau să vă asigur este că aveți unde mânca și voi, și copiii. Cu toate că majoritatea meniurilor sunt gen fast food, sunt semnalizate și variante sănătoase. În parc, lângă restaurantul Pizza Mania și locul de joacă Imagination, există o căsuță Hipp de unde puteți lua mâncare la borcănaș pentru cei foarte mici. Prețurile sunt cam la fel în toate restaurantele, iar meniul pornește de la 7-8 euro. Pe lângă mâncare găsiți și băuturi: apa, bere, sucuri. Toate reci, numai bune de savurat. 

  • Magazine și prețuri 

 Seturile Lego au cam aceleași prețuri cu cele din România. Ba chiar am luat unele de la Auchan mai ieftine, când erau promoții. Însă aici găsești TOT ce vrei: de la Lego Architecture, la Lego Technic, Friends, Ninjago, City Police până la Harry Potter și chiar Spiderman (seturi după ultimul film apărut acum și la noi).  Cele mai noi seturi le-am găsit în magazinele din parc.

Magazine Lego găsiți în toate zonele, însă cel mai variat este magazinul de la intrare. Acolo am găsit un set pentru sare și piper în formă de piese Lego, tare fain.

 Pe lângă produsele Lego mai puteți cheltui banii pe: 

-poze făcute în parc cu aparatele lor foto. O singură poză costă 12 euro, însă dacă alegi pachetul de 6 poze (mai aleș cele din activitățile indoor) plătești 35 euro.  

-tatuaje pentru copii 

-brizbrizuri 

-haine, încălțăminte

 Ce fac dacă este foarte aglomerat?

  •  În primul rând, imediat cum intri în parc, poți lua brățări pentru copii. Și noi am făcut la fel. În caz că se pierde copilul, identificarea este mult mai rapidă și mai ușoară. 
  •  În al doilea rând, puteți cumpăra Express Pass-uri. Adică, dai un ban și nu stai la coadă. Există trei variante: Standard, Premium, Gold.  
  •  Nu în ultimul rând, instalează aplicația Legoland pe telefon și astfel vezi în timp real cât o să stai la coadă pentru atracția respectivă. Eu am folosit-o de câteva ori, de fiecare dată estimarea a fost corectă.

 Tips & Tricks: 

Faceți pașapoartele copiilor în timp util. Verificați-vă buletinele să nu fie expirate sau să nu expire înainte de a vă întoarce. 

Nu uitați să faceți asigurări medicale.

Nu uitați de Cardul European de Sănătate  (dacă mergeți la un spital de stat și aveți CEASS, nu plătiți nimic, se reglează între state, față de asigurarea privată unde plătești acolo și îți recuperezi banii în țară).Luați în calcul că aveți nevoie de 7 zile până îl primiți. 

Nu uitați borseta cu medicamente (antialergic, antitermic, antidiureic, cremă protecție solară).

intrare legoland germania

Asta a fost experiența noastră la Legoland în Germania. Ne-a plăcut mult de tot, deci vă recomandăm să-l vizitați cu mic, cu mare!  

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *