Categories
Diverse, În familie

De mult timp m-am gândit să fac o secțiune în blog dedicată recomandărilor de tot felul, fie că sunt cărți de parenting, articole casnice care să ne ajute în bucătărie, rețete sau jucării. Așa că azi încep această categorie cu 2 recomandări de jocuri foarte faine pe care le-am făcut recent cadou copiilor. Le-am testat, ne-am jucat și am decis în unanimitate că merită să le recomandăm mai departe.

 

  1. BANANAGRAMS

Primul joc pe lista noastră este Bananagrams, un joc rapid, haios, de tip Scrabble. Scopul jocului este să formezi cuvinte încrucișate. Partea care nouă ne-a plăcut cel mai mult este că nu ai nevoie de tablă, creion sau hârtie (decât dacă vrei să notezi scorul, noi nu am făcut-o). Pentru că este un joc compact – vine într-o pungă mică, portabilă, în formă de banană – nu ocupă mult spațiu în geantă, deci este perfect pentru călătorii, picnic, petreceri, etc.

Bananagrams este un joc rapid, haios, de tip Scrabble. Scopul jocului este să formezi cuvinte încrucișate. Partea care nouă ne-a plăcut cel mai mult este că nu ai nevoie de tablă, creion sau hârtie (decât dacă vrei să notezi scorul, noi nu am făcut-o). Pentru că este un joc compact – vine într-o pungă mică, portabilă, în formă de banană – nu ocupă mult spațiu în geantă, deci este perfect pentru călătorii, picnic, petreceri, etc.

Cum se joacă? Se trag din „banană” litere, se fac cuvinte, iar după ce se termină literele, jucătorul care termină cel mai repede să formeze cuvinte cu literele rămase câștigă. Restul jucătorilor verifică grila. Dacă îi găsesc cel puțin o greșeală, acel jucător este o „banană necoaptă” și jocul continuă până când termină alt jucător. În regulamentul jocului o să găsiți alte variante de joc, preferata noastră este „Cafea cu aromă de banană”.

Vârsta recomandată: 7+

Nr de jucători recomandat: 1 – 7

Jocul îl găsiți pe majoritatea site-urilor cu jucării sau jocuri de societate. Îl găsiți și aici dacă vreți să aruncați un ochi.

  1. TETRACE

A doua recomandare pe care o avem pentru voi este Tetrace IQ Booster.

Vă aduceți aminte de jocul Tetris pe care îl jucam pe o consolă gri? Ei, Tetrace IQ Booster este aproape la fel. Combinațiile zarurilor Tetrace dau 62.208 provocări posibile, toate având cel puțin o soluție. Eu am jucat cu Sofia cel mai mult și din toate turele o singură dată am nimerit o combinație de zaruri care ne-a dat bătăi de cap, adică tura a durat mai mult de 10 minute.

 

Cum se joacă? Aruncați toate zarurile, după care fiecare dintre jucatori trebuie să așeze pe tabla sa cele 7 piese cilindrice pe coordonatele indicate de zaruri. Toate formele colorate trebuie plasate pe spațiile libere astfel încât să acoperi spațiile goale complet.

Vârsta recomandată: 7+

Nr de jucători recomandat: 1 – 2

Link pentru a afla mai multe despre Tetrace, chiar aici.

 

Sper că aceste recomandări de jocuri v-au fost utile, iar dacă deja ați testat aceste jocuri, tare mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă vă plac.

 

 

 

 

 

 

One reply on “Cele mai bune recomandări de jocuri pentru copii – descoperă Bananagrams și Tetrace IQ Booster!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *