Dezvoltare parentală

Activități în vacanță.

Pentru că a sosit vacanța, mă gândeam să vă arăt câteva din proiectele noastre pentru această perioadă. Unele le-am mai făcut deja. Planuri avem o mie, să vedem ce realizam. Asta este o altă poveste.

Poate imaginile de mai jos o să vă inspire. Așa că…spor la joacă!

Coroniță de Paște

Aveți nevoie de o farfurie de carton, de unica folosință, foarfecă, lipici, material pentru fundiță și câteva coli de hârtie colorată, eventual carton, pentru ouă. Tăiați mijlocul farfuriei, ăsta e primul pas. Dacă nu aveți un perforator în forma de ou (eu nu am) puteți desena de mână un ou și apoi decupați hârtiile colorate după model. Folosindu-vă de lipici, aranjați și lipiți formele colorate ca în imaginea de mai jos. Adaugați o fundiță și bucla pentru agățat! Uite așa aveți o coroniță de Paște.

Buchet din flori reciclate

Pentru că este perioada în care ouăle sunt în centrul atenției, vă propun un buchet de flori…reciclate. E simplu, accesibil și …de efect! Aveți nevoie o parte din cofrajul de ouă, foarfecă pentru tăiat, acrilice (sau markere, creioane colorate, acuarele), două paie și puțin lipici sau banda dublu adezivă. O dată pictate, puteți lipi florile pe o foaie albă pentru un efect maxim. Nu uitați de tulpina din pai colorat!

Fluturi din paste

Aveți nevoie de câteva paste în forma de fundiță/fluture (farfalle), culori acrilice sau markere colorate, cariocă neagră, lipici, o foaie albă de carton sau mai groasă. Jocul este simplu: pictați fluturașii din paste apoi îi lipiți pe coala de hârtie. Pentru o imagine completă, adaugați iarbă tot din paste.

Puteți adapta jocul și pentru băieți dacă nu doresc să picteze fluturași. Puteți desena pe coala de hârtie o față de băiat (sau de erou, cu/fară mustață, etc) iar pastele să reprezinte papionul sau capa eroului. Imaginația este cuvântul cheie!

Dinozauri prietenoși

Pentru a crea dinozauri prietenoși aveți nevoie de câteva farfurii de hârtie mari, acrilice, foarfeca, lipici, un tub de carton de la o hârtie igienică (sau tub de la rola de bucătărie), ochi mișcători. Începe distracția!

Tăiați farfuria pe jumătate. Din cealaltă jumătate tăiați gâtul, coada și țepii de pe spinarea dinozaurului. Pentru picioare și stabilitate, folosim tubul de carton tăiat în jumătate. Apoi partea de sus a tubului o să fie tăiată pe părțile laterala cam 1-2 cm, pentru a insera farfuria ce reprezintă corpul dinozaurului. Pictați toate părțile și lipiți gâtul, coada, țepii, și ochișorii mișcători. Puteți folosi culorile și imaginația după bunul plac.

Pietre pictate

De fiecare dată când mergem acasă la ai mei, mergem la apă și alegem pietre să le pictăm. Cele din imagine sunt făcute recent de Sofia.

Daca mai iau și ochișori, avem monștrii hazlii garantat. Ăștia sunt preferații lui Victor.

 

 

Pentru alte două susde de inspirație mai poți arunca un ochi peste cum ne mai jucăm acasă în această perioadă și ce experimente am făcut și refăcut.

Voi ce mai faceți în vacanță casă?

foto: blog personal vechi și pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *